Selectie Radio

Opium. Gesprek met Erik Vos die over zijn periode bij Toneelgroep De Appel een boek heeft geschreven; en met schrijver Frank Eerhart over zijn passie voor poëzie. Verder beeldend kunstenaar Gerhard Lentink over zijn levensgrote hardhouten mensen en Erik Lankester over typografische hoofdzonden. Radio 1, 20.02-22.00u.

Theater van het Sentiment. Onder andere wordt uitgebreid stilgestaan bij de dood van de Frans/Belgische zanger Jacques Brel die op 9 oktober 1978 na een slopende ziekte overleed. Met Liesbeth List en Johan Anthierens. Radio 2, 20.02-23.00u.

De Avonden. Het uitzicht van toneelschrijver Bouke Oldenhof en in het slot van het drieluik over normen en waarden gaat filosofe Karen Vintges in op strenge regels en ethiek van levenskunst. In het tweede uur volgen Harry Muskee en Albert Haar het spoor van Amerikaanse bluesmuzikanten. Radio 5, 22.02-24.00u.