Overstromingen in Mexico

Een bergweg in de staat Puebla, in het midden van Mexico, is gedeeltelijk weggeslagen door de overstromingen van de afgelopen weken. Inmiddels zouden meer dan vierhonderd mensen zijn omgekomen als gevolg van aanhoudende regenval. De weersverwachtingen zijn slecht voor de komende dagen. Het gevaar voor epidemieën is nog niet geweken; de poelen met stilstaand water en de tientallen lijken in de modder trekken muggen waarvan gevreesd wordt dat ze de knokkelkoorts zullen verspreiden. Ook dreigt er een voedsel- en watertekort. ,,De Mexicanen kunnen het alleen'', antwoordde president Zedillo zaterdag toen slachtoffers hun staatshoofd smeekten het buitenland hulp te vragen. Uit woede hierover sneden inwoners van de stad Lázaro Cárdenas zandzakken open, waardoor een watergolf richting de provinciehoofdstad Villahermosa afdaalde. De plaatselijke politie heeft zeventig mensen gearresteerd. (Foto Reuters)