Gewonden in Rotterdam na schietpartij Antilliaans feest

De politie in Rotterdam heeft gisteravond twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schiet- en steekpartij op een Antilliaans feest in Rotterdam-Zuid zaterdagnacht. Daarbij vielen vijf gewonden.

Drie van de gewonden, twee vrouwen van 25 en 27 jaar en een 36-jarige man (allen uit Rotterdam) zijn ernstig gewond in een ziekenhuis opgenomen. Hun toestand is stabiel.

Een van de gewonde vrouwen had ook steekwonden. Twee andere slachtoffers, Rotterdammers van 23 en 26 jaar, werden betrekkelijk licht gewond door schampschoten.

De twee gearresteerde mannen, een 28-jarige Amsterdammer en een 25-jarige inwoner van Curaçao die in Nederland op familiebezoek is, worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij. Ze worden vanochtend opnieuw verhoord.

Woordvoerder A. Geelof van de Rotterdamse politie zei vanochtend dat de politie nog geen volledig beeld heeft van wat zich heeft afgespeeld en hoeveel schutters er waren. Ook de achtergronden zijn nog niet duidelijk. Sommige getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat er ruzie om een meisje of een ketting was geweest.

Een schietpartij vond omstreeks half één plaats in de kantine van de sporthal aan de Pretorialaan in de Rotterdamse Afrikaander wijk. Er waren toen ongeveer 200 mensen, vrijwel allen Antillianen, van wie een groot aantal pas kort daarvoor was aangekomen. Het was een spontaan feest dat was begonnen door enkele mensen die hun favoriete plaatjes draaiden.

Toen de eerste schoten vielen ontstond paniek en vluchtte iedereen naar buiten. De gealarmeerde politie vond de drie zwaar gewonden op straat.

De politie, die de zaak met vijftien rechercheurs onderzoek, verwacht nog meer aanhoudingen.