Geschenk Boekenweek over `ontvoering'

Het geschenk voor de Boekenweek 2000, dat wordt geschreven door Harry Mulisch, gaat over de opschudding die acteur Jules Croiset veroorzaakte in 1987, toen hij zijn eigen ontvoering in scène zette. Het boek krijgt de titel Het theater, de brief en de waarheid. De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

Wegens het 65-jarig jubileum van de boekenweek in 2000 verschijnt het geschenk niet in pocket-, maar in gebonden vorm. Het motto van de week, dat `Lectori Salutem - Verhalen uit de klassieke oudheid' luidt, zal vergezeld gaan van een cd-rom in plaats van het gebruikelijke essay. Daarnaast verschijnt een historisch fotoboek van de boekenbals, waarmee de week sinds 1946 traditioneel wordt geopend. De opening van het Boekenbal 2000 wordt verzorgd door Freek de Jonge. (ANP)