Erfenis Rodrigues naar goede doelen

De Portugese fadozangeres Amalia Rodrigues, die vorige week woensdag in Lissabon overleed, heeft de meeste van haar bezittingen vermaakt aan een stichting die haar naam zal dragen en aan instellingen voor sociaal werk en ontheemden. Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. De auteursrechten op het werk van Rodrigues vallen buiten deze regeling, die ze in 1997 in haar testament vastlegde.

De meubelen van Rodrigues zullen terechtkomen in het Casa d'artista, een rusthuis voor kunstenaars, en in een gezondheidscentrum in de kustplaats Alentejo, waar ze een vakantiehuis bezat. Haar huis in Lissabon in de wijk Sao Bento zal worden ingericht als een museum waar haar juwelen, schilderijen en de memorabilia van haar kunstenaarsleven worden tentoongesteld. De familie van Rodrigues, die geen kinderen had, krijgt de beschikking over de auteursrechten. (AFP)