`Verkoop belang Nedlloyd in de maak'

Het belang van het concern Nedlloyd in luchtvaartmaatschappij Martinair wordt hoogstwaarschijnlijk verkocht aan een financiële instelling. Dat verwacht president-directeur A. van Bochove van Martinair. Nedlloyd bezit 50 procent van de aandelen, KLM de andere helft. Van Bochove baseert zijn verwachting op gesprekken tussen KLM, Nedlloyd en Martinair, aldus zijn woordvoerder.

KLM wilde Martinair geheel overnemen. Maar dat stuitte eerder dit jaar op bezwaren van de Europese Commissie. Brussel vreesde voor een te machtige positie van KLM/Martinair op de Nederlandse chartermarkt. Verkoop aan een financiële instelling is volgens Van Bochove nu het meest realistische alternatief. Een andere optie was de overname van het belang door een strategische partner van KLM. Maar volgens de Van Bochove is die optie door de drie partijen afgewezen. KLM liet gisteren weten dat ,,alles nog open ligt''. Volgens een woordvoerder is het niet uitgesloten dat de KLM het opnieuw probeert in Brussel. (ANP)