Selectie Radio

Vroege Vogels. O.a. aandacht voor het beheer van het waterpeil, de mestplannen van het kabinet, kringloop-mogelijkheden voor vieze luiers uit ziekenhuizen en bejaardenoorden en nestkastjes voor vleermuizen in de Flevo-polder. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. In het eerste uur o.a. een gesprek met economisch historicus Peter Groote over het goederenvervoer in Nederland en aandacht voor de Boerenoorlog die honderd jaar geleden in Zuid-Afrika uitbrak. In het tweede uur een reportage over Europese integratie met waarborgen voor vrede en veiligheid. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met D66-fractievoorzitter Thom de Graaf over de nasleep van de Ceteco-affaire, de manieren om de democratie in provincies en gemeenten te versterken en over de huidige positie van zijn partij. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Castingdirector bij Van den Ende Marianne van Wijnkoop, uitvaartzanger Maurice van der Toorn en musical-regisseur Koen van Dijk praten over hun werk. Radio 2, 16.02-18.00u.

Ophef & Vertier. Onder anderen een gesprek met Ted van Lieshout over zijn nieuwe boek Zeer kleine Liefde en het regisseursdebuut van Mark Rietman met Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Ook een gesprek met hoofdvakdocent piano Jan Huizing, pianist Paolo Giacometti en muziekwetenschapper Emanuel Overbeeke over leven en werk van Chopin n.a.v. zijn 150ste sterfdag op 17 oktober. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.