Selectie Radio

Faros. Gesprek met Tim Huisman van het Boerhaave Museum in Leiden over de ,,uitvinder van de seconde'' Christiaan Huygens en zijn slingeruurwerk. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekeindcafé. Onder anderen de schrijfster Marijke Höweler die uitlegt hoe het komt dat zij al jaren niet meer heeft gepubliceerd. Verder praat de peetvader van het Nederlandse marionettentheater Feike Boschma over zijn komende afscheid. Op 13 oktober gaat zijn laatste programma in première. Radio 2, 16.02-18.00u.

Netaid. Registratie van concerten vanaf drie locaties in New York, Londen en Genève met het doel de armoede en ongelijkheid in de wereld te bestrijden. Radio 3, 18.00-1.00u.

Volgspot-live. Optredens van o.a. cabaretier Frank van Pamelen, Mafalda Arnauth trio, Benny Jolink en Ernst Janz & Jan Hendriks. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy Listening. Nieuwe chansons van de inmiddels 87-jarige Charles Trenet, jazz-zangeres Carmen Gomes met eerbetoon aan Ray Charles en aandacht voor de musical Piaf die maandag in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.