Reinhardt nieuwe commandant van KFOR in Kosovo

De Duitse generaal Klaus Reinhardt heeft gisteren in de Kosovaarse hoofdstad Priština het commando van de 50.000 KFOR-militairen in Kosovo overgenomen van de Britse luitenant-generaal sir Michael Jackson. Dat een Duitser het bevel gaat voeren, wordt door de internationale gemeenschap beschouwd als een zoveelste aanwijzing dat Duitsland haar naoorlogse terughoudendheid om een militaire rol te spelen op het wereldtoneel, steeds meer laat varen. Van de KFOR-troepen maakt ook een contingent Duitse troepen deel uit. Onder leiding van Jackson trokken KFOR-troepen midden juni Kosovo binnen na een overeenkomst met de Joegoslavische president Miloševic. Reinhardt zei gisteren de beteugeling van het geweld in Kosovo als zijn belangrijkste opdracht te beschouwen. (Reuters)