NatWest stuurt topman weg

De Britse bank National Westminster (NatWest) heeft gisteren president-directeur Derek Wanless uit zijn functie ontheven in een verwoede poging om het vijandige bod van Bank of Scotland af te wimpelen. Bestuursvoorzitter David Rowland gaat nu beide functies vervullen, zo heeft NatWest gisteren bekendgemaakt.

Rowland kondigde onmiddellijk aan dat zijn bank bereid is er alles aan te doen, inclusief de verkoop van activiteiten, om Bank of Scotland buiten de deur te houden. Bank of Scotland, dat veel kleiner is dan NatWest, verraste onlangs NatWest en de financiële markten met een bod van 22 miljard pond sterling (75 miljard gulden). Niet alleen Rowland, die sinds april de functie van bestuursvoorzitter vervult, is nieuw binnen de directie. De nieuwe topman haalde ook oud-medewerker Ron Sandler binnen. Beiden hebben bij Lloyd's of London gewerkt. Rowland staat erom bekend dat hij de grootste verzekeringsmarkt ter wereld voor een ondergang heeft behoed. (KRF, ANP)