Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Achtergrondreportage over de NAVO-acties op Kosovo die ruim een half jaar geleden begonnen met bombardementen op Servische doelen in Kosovo, Montenegro en Servië. Verder de beslissing in Londen over de uitlevering van ex-dictator Pinochet. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. O.a. over de vervolging van een joodse man door de Duitse Justitie die na de oorlog met andere joden heeft geprobeerd Duitse SS'ers te vergiftigen. Een recente bekentenis was voor de Duitse Justitie reden een vervolging in te stellen. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Aandacht voor asielzoekerscentra naar aanleiding van de rellen in het Friese Kollum, de beslissing over de uitwijzing van ex-dictator Pinochet. En een gesprek met de laatste zeerechercheur in Nederland die met pensioen gaat. Jaarlijks worden er op de Noordzee ca. 60 mensen vermist. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Jagd nach dem Grabschatz. Over de diefstal van kostbaarheden uit piramiden en andere graven in Peru. ZDF, 21.15-21.45u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Interview met de Chileense toneelschrijver, auteur, politiek vluchteling en hoogleraar Ariel Dorfman (Death and the Maiden). Hij is een fel voorstander van het vervolgen van Pinochet. BBC World, 20.30-21.00u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn schrijver en filmproducent Leon de Winter en columnist Joost Zwagerman. Lee Towers zingt een lied. RTL4, 23.00-23.45u.

Mtwee. Gesprek met het komisch duo Mini en Maxi die deze week benoemd zijn tot Ridder in de orde van de Nederlandse leeuw. Verder schrijfster Lydia Rood over haar boek Nframa, zwarte ster en een reportage over een Ghanese voetballer in de jeugdopleiding van Ajax. Ned.2, 23.00-23.55u.

AMUSEMENT

Just for laughs. Onder meer optredens van komiek Rowan Atkinson (Mr. Bean), kunstfietser Justin case en stand-up comedian Lee Evans. Ned.2, 20.33-21.03u.

De Gouden Televizier-ring. Gert Jan Dröge presenteert gala waarin tv-programma's en tv-persoonlijkheden worden onderscheiden. Met o.a. optredens van zangeres Mariah Carey en de theatergroep Stomp. Ned.1, 21.00-22.26u.

Richard Prior: Here and Now. Standup-act uit 1983 van de zwarte komiek en acteur Richard Prior. Net5, 21.10-22.30u.

Bert Visscher: Wad is leuk? Cabaretier Bert Visscher praat met Jenny Arean op Schiermonnikoog over humor en favoriete scènes. Ned.3, 21.27-22.00u.

KUNST

Stardust. Aandacht voor de horrorfilm The Blair Witch Project, die in de Verenigde Staten een ware hype ontketende. En Franco Zeffirelli over zijn film Tea with Mussolini met Cher en Lily Tomlin. Ned.3, 19.54-20.25u.