`Groningen logische keus'

Een Groningse delegatie maakt bij de WK wielrennen in Verona reclame voor haar bemoeienissen met de Ronde van Italië in 2002. Volgens initiatiefnemer Dick Heuvelman, wielerjournalist van Het Nieuwsblad van het Noorden, wordt Groningen dit jaar aangewezen als vertrekplaats van de Giro in 2002. ,,De Tour wilde naar Guadeloupe. Dus waarom zouden wij de Giro niet in huis kunnen halen'', vroeg Heuvelman vanmorgen in de arena van Verona.

Organisator Carmine Castellano van de Ronde van Italië gaat in principe akkoord met Groningen als vertrekplaats. In 2002 wordt de Euro geïntroduceerd en de Giro zal dat jaar alle zes landen aandoen die in 1958 aan de wieg stonden van de Europese Gemeenschap: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Heuvelman noemt Groningen een logische keuze. ,,Palermo ligt even ver van Milaan als Groningen, dat onlangs is uitgeroepen tot fietsstad van Nederland.''