Shell verkoopt piepschuimfabrieken

Koninklijke/Shell Groep verkoopt een aantal fabrieken waar polystyreen wordt gemaakt aan het Canadese chemiebedrijf Nova Chemicals. Hoeveel geld Nova Chemicals heeft betaald, is niet bekend.

Eind vorig jaar maakte Shell wereldkundig af te willen van 40 procent van de divisie chemie. In augustus werd duidelijk dat Nova Chemicals belangstelling had voor de piepschuimactiviteiten. Er gingen toen geruchten dat met de deal ruim 400 miljoen gulden gemoeid zijn. De verkochte fabrieken staan in Europa en Chili. Ook de Bredase Polystyreen Maatschappij komt in Canadese handen, evenals de verkoop- en marketingnetwerken en research- en ontwikkelingsactiviteiten in Nederland en België. Shell verkoopt verder haar 60-procentsbelang in de joint venture in China aan haar partner Jinling Petrochemical Company. De verkochte bedrijven hebben een omzet van in totaal 400 miljoen gulden. (ANP)