Selectie Galerie

Neues Gestirn

De manifestatie Neues Gestirn vindt plaats in het kader van Festival Kunst.nrw.nl, een cultureel samenwerkingsproject van Nordrhein-Westfalen en Nederland. Achttien verschillende galeries in Rotterdam, Amsterdam en Haarlem tonen jonge kunst uit Nordrhein-Westfalen van ondermeer Heike Kati Barath (galerie Cokkie Snoei, Rotterdam), Ingo Meller, Cornelius Völker en Pia Fries (galerie Tanya Rumpff, Haarlem) en Kalaman (Lumen Travo, Amsterdam). Openingsweekend: 9-10 okt. T/m 7 nov.

Inl Vous Etes Ici: 020-6269883.

Maria Friberg

Voor de eerste keer in Nederland is er werk van de Zweedse kunstenares Maria Friberg te zien. In haar foto's en video's onthult zij op delicate wijze de verhulde seksualiteit van de man, zijn streven naar beheersing en de verradelijke en verleidelijke momenten van de onmacht daartoe. T/m 24 okt in De Kabinetten van de Vleeshal, Zusterstraat 7, Middelburg. Di-zo 13-17u.

Zeep

De zeepfabriek Siderius wil zijn (zeep)collectie uitbreiden en vroeg de Gemeenschap Beeldende Kunst Nijmegen kunstenaars te selecteren voor een 'soapsurprise'. De meeste werken van de twaalf exposerende kunstenaars zijn gemaakt van één van Siderius' nieuwe producten: gietzeep, een alternatief voor de oude glycerinezeep. Met onder andere Arno Arts, Petra Hartman en Marieke Vriend.

T/m 24 okt bij Centrum Beeldende Kunst Nijmegen, Oude Haven 102, Nijmegen. Wo-zo 12-17u.

Pretty Babies

In de Pretty Babies expositieruimte hangt werk van de New Yorkse kunstenaars Mike Wodkowski en Hoyt Brown waarin de metropool een rol speelt. Wodkowski isoleert het drama van de grote stad zoals die door de media wordt weergegeven door delen van de New York Times met correctievloeistof te bedekken. En de video `Is anybody out there?' is een registratie van een performance van Brown in het legendarische Chelsea Hotel in New York. T/m 17 okt, Entrepotdok 65, Amsterdam. Do-zo 13-17u.

En verder

Filmic Images t/m 30 okt in galerie Ferdinand van Dieten - d'Eendt, Spuistraat 270, Amsterdam; Der Kopf van Armando t/m 16 okt bij Art Affairs, Lijnbaansgracht 317, Amsterdam; Wishing Well Sculptures van Agnes Bozsogi t/m 17 okt in galerie Kaliria, Toussaintkade 67, Den Haag; Dua Galactica t/m 31 okt in Sophie's Galerij, Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht; House Parties van Tom Stappers t/m 26 okt in Fotogram, Korte Prinsengracht 33, Amsterdam; Buenos Diaz' van Raul Diaz t/m 24 okt bij Kunsthandel Ivo Bouwman, Jan van Nassaustraat 80, Den Haag; Uri Tzaig t/m 13 nov in galerie Mot & Van den Boogaard, rue Antoine Dansaertstraat 46, Brussel, België; Albert van Westing en Rosemin Hendriks t/m 7 nov in Loerakker galerie, Keizersgracht 380, Amsterdam.