Rem Koolhaas wint Rietveldprijs voor Educatorium

De Rietveldprijs 1999 is toegekend aan het Educatorium van Rem Koolhaas' architectenbureau Office for Metropolitan Architecture. De drie andere genomineerden voor deze tweejaarlijkse prijs van 15.000 gulden voor het beste gerealiseerde ontwerp dat een bijdrage levert aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving in Utrecht, waren: het Warmte Overdracht Station in Leidsche Rijn van NL Architecten, het Minnaertgebouw van Neutelings Riedijk Architecten, het Ronald MacDonaldhuis van bureau Bosch Haslett. drie van de vier genomineerde gebouwen staan in de Uithof in Utrecht.

De jury koos voor het Educatorium wegens de `rauwe verfijning die het Educatorium uitstraalt.' De Rietveldprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Eerdere prijswinnaars waren Abel Cahen, Theo Bosch, Mart van Schijndel en Koen van Velsen.