Veel vliegongevallen in Azië

Aziatische luchtvaartmaatschappijen zijn verantwoordelijk voor bijna eenderde van alle ongevallen met dodelijke afloop in de burgerluchtvaart. Dit is becijferd door het vakblad Orient Aviation. Het blad meldt dat in de afgelopen negen jaar 2.480 van de 8.251 verongelukte passagiers vlogen met Aziatische luchtvaartmaatschappijen. Hoewel sommige Aziatische maatschappijen tot de veiligste ter wereld behoren is het imago van Azië in de burgerluchtvaart ronduit slecht volgens Orient Aviation. Er hebben zich in Azië grote ongelukken voorgedaan. In 1997 vloog een toestel van Korean Air tegen een heuvel waarbij 226 van de 254 passagiers de dood vonden. Het laatste grote ongeluk dateert van vorig jaar toen een toestel van China Airlines uit Taiwan neerstortte bij Taipei, waarbij 196 mensen verongelukten. (Reuters)