`Meer schepen naar Middellandse Zee'

GroenLinks in het Europees Parlement pleit ervoor om grote containerschepen ook meer havens aan de Middellandse Zee te laten aandoen. Daardoor is minder wegtransport door de Alpenlanden nodig. GroenLinks-europarlementariër Bouwman dringt erop aan dat de EU-lidstaten daar afspraken over maken. ,,Politici moeten de lijnen uitzetten waarbinnen markten en lidstaten het spel kunnen spelen'', aldus Bouwman. Hij denkt eraan om grote zeeschepen ook zogeheten diepzeehavens in Italië als Genua of La Spezia aan te laten doen. Hetgeen trouwens al op grote schaal gebeurt. Van daaruit kan dan wegtransport plaatsvinden binnen Italië. Ook Frankrijk en Spanje zouden in onderling overleg een of twee grote containerhavens moeten ontwikkelen om het eigen achterland te bedienen. (ANP)