Inval bij bijeenkomst piramidespel

Vijftien rechercheurs van de politie, de Economische Controledienst (ECD) en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) hebben maandagavond een inval gedaan tijdens een bijeenkomst van het piramidespel van Eurostar Business Club in Motel Nuland.

Er zijn geen aanhoudingen verricht onder de dertig aanwezige spelers. Ook de manager werd niet gearresteerd. Wel is de administratie in beslag genomen. Piramidespelen zijn bij de wet verboden sinds mei 1998.

In de afgelopen maanden zijn bij de politie en de Economische Controledienst ongeveer dertig meldingen binnen gekomen van benadeelden. Ze zijn hun inleggeld van 5.990 gulden kwijt, omdat ze geen nieuwe spelers konden inbrengen. Meer dan zestig mensen hebben zich gemeld bij de vereniging tegen piramidespelen.

Eurostar ontkent dat de organisatie een piramidespel organiseert. ,,Wij hebben niets te verbergen. Het is geen piramidespel, omdat deelnemers niet afhankelijk zijn van elkaar. Ze kunnen ook alleen gebruik maken van de kortingspas en de feesten'', aldus de manager. Vijf rechercheurs zijn belast met het onderzoek.