Heerenveen en Fortuna naar tweede ronde

Sportclub Heerenveen heeft gisteravond de tweede ronde van het nationale bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Foppe de Haan was op eigen veld met 2-0 te sterk voor De Graafschap. In de volgende ronde speelt Heerenveen nu tegen NEC.

De zeer matige wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion werd pas na rust beslist door doelpunten van Daniel Jensen en Anthony Lurling. De Graafschap, dat in de competitie een teleurstellende zestiende plaats inneemt, haalde het eindsignaal met slechts negen spelers. Scheidsrechter Bossen stuurde Richard Roelofsen vlak voor rust na een tweede gele kaart vroegtijdig van het veld. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon ook de Tsjech Michal Nehoda vertrekken nadat hij een elleboogstoot had uitgedeeld.

Naast Heerenveen mag ook Fortuna Sittard verder bekeren. De Limburgers versloegen in het eigen stadion De Baandert de amateurs van Noordwijk eveneens met 2-0. Hamming en Paciorek beslisten het duel al in de eerste helft.

De Zwolse zaterdagvereniging Be Quick'28, samen met Baronie de enig overgebleven amateurclub, bereikte de tweede ronde na een 2-0 zege op zaterdagclub Excelsior Maassluis. Raantoknam en Diener bepaalden in de tweede helft het verschil.

Heerenveen speelt in de tweede ronde van het bekertoernooi thuis tegen NEC. De Friezen ontvangen de Nijmeegse ploeg op donderdag 28 oktober. Fortuna Sittard neemt het in een uitwedstrijd op tegen de Rotterdamse eerste divisieclub Excelsior. Het Waalwijkse RKC, dat een verrassend goede competitiestart kende, speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen FC Twente en Gemert.

Ajax, PSV, Feyenoord, Willem II, Roda JC en Vitesse komen pas in de derde ronde van het bekertoernooi in actie. Deze ronde staat in januari van het volgend jaar op het programma.

Het volledige overzicht van de te spelen duels in de tweede ronde: RKC-FC Twente/Gemert, Excelsior-Fortuna Sittard, RBC-Veendam, Eindhoven-FC Zwolle, AZ-Heracles, ADO Den Haag-FC Utrecht, Go Ahead Eagles-Baronie, Helmond Sport-Be Quick'28, Heerenveen-NEC en Dordrecht'90-Haarlem.