Dochter van Elsevier moet bezuinigen

Elsevierdochter Elsevier Bedrijfsinformatie, onder meer uitgever van vakbladen en de weekbladen Elsevier en FEM/DeWeek, wil fors bezuinigen. De directie wil de kosten met 10 procent verlagen. Het gaat naar schatting om een bedrag van zo'n 60 miljoen gulden.

Volgens de directie van de Elsevierdochter zijn de kosten structureel te hoog. De besparingen zouden nodig zijn om het ontwikkelingsbudget te kunnen verhogen. Met de aankondiging lijkt Elsevier vooruit te lopen op de plannen van de nieuwe topman Crispin Davis. Hij heeft per 1 september de vrije hand gekregen om eventueel met drastische maatregelen het resultaat te verbeteren.

Op de beurs werd amper gereageerd op de aankondiging. De koers van het aandeel was tegen de middag met drie eurocent gedaald tot 9,57 euro. (ANP)