Rugbyers geschorst na gevecht

Twee rugbyers zijn gisteren bestraft wegens hun aandeel in een vechtpartij, vrijdag in Cardiff tijdens het WK-openingsduel tussen gastland Wales en Argentinië (23-18). Na bestudering van videobeelden legde de tuchtcommissie van de Rugby World Cup beide vechtersbazen, de Argentijn Roberto Grau en de Welshman Colin Charvis, een tijdelijk speelverbod op.

Grau kreeg voor zijn overtreding op Charvis een gele kaart van de Nieuw-Zeelandse scheidsrechter Paddy O'Brien. De tuchtcommissie voegde daar gisteren een speelverbod aan toe van 21 dagen. Daardoor ontbreekt de 29-jarige voorganger in de scrum in de twee resterende groepswedstrijden van The Pumas, tegen West-Samoa (zondag) en Japan (zaterdag over een week). Bovendien mist hij mogelijk het play-offsduel om een plaats in de kwartfinales.

Charvis kwam er beter vanaf. Hoewel hij voor het oog van de camera duidelijk zichtbaar een slaande beweging maakte, kreeg hij geen kaart van O'Brien. Mede daarom veroordeelde de tuchtcommissie hem tot een speelverbod van `slechts' veertien dagen. Voor Charvis, tegen Argentinië goed voor een try, betekent het dat ook hij ontbreekt in de twee resterende groepswedstrijden, zaterdag tegen Japan en donderdag over een week tegen West-Samoa.