NS blijft worstelen met herfstblaadjes

Of de neergedwarrelde herfstbladeren dit jaar de treinreiziger opnieuw met vertragingen zullen kwellen, blijft nog de vraag. Een proef met een lik gel op de rails die treinen makkelijker laat optrekken en remmen, slaagde eerder dit jaar onder goede weersomstandigheden. Maar hoe de substantie reageert op stromende regen en ontbindend loof is niet gemeten.

Garanties aan de passagiers dat de NS zich deze herfst aan de officiële vertrek- en aankomsttijden houden, durven NS dan ook niet te geven. Vanaf komende maandag test Rail Infrabeheer de gel met de naam Sandite ruim een maand lang uit op de trajecten die in het verleden de vervoersmaatschappij de grootste hoofdbrekens bezorgden, aldus een woordvoerster. De spoorbeheerder zal de gel iedere dag 's ochtends vroeg smeren op rails van de baanvakken Utrecht-Arnhem, Meppel-Leeuwarden, Bergen op Zoom-Vlissingen, Rotterdam-Hoek van Holland en het rondje Sittard-Maastricht-Heerlen-Sittard. (ANP)