Lekkage bij winkel AH op Museumplein

De ondergrondse vestiging van Albert Heijn aan het Amsterdamse Museumplein is gisteravond om half zeven gesloten. Dat gebeurde volgens een woordvoerder van Ahold in Zaanstad ,,uit voorzorg'', omdat er lekkages waren ontdekt.

De vestiging is vanochtend weer opengegaan, nadat deskundigen hadden vastgesteld dat de lekkages, als gevolg van de hevige regen, geen gevaar vormen voor de veiligheid van de klanten. ,,Maar er staat nog steeds een aantal emmers in de winkels om het water op te vangen'', aldus de woordvoerder.

Ahold huurt de ruimte van ING Vastgoed, dat gisteravond een onderzoek liet instellen naar de wateroverlast. De woordvoerder van Ahold zegt dat ING Vastgoed heeft bevestigd dat de lekkages het gevolg zijn van constructiefouten. Maar een woordvoerder van ING Vastgoed zei vanochtend dat de oorzaak nog niet vaststaat. ,,Het hele plein stond onder water, het kan zijn dat er iets mis is met de afwatering. Daarvoor zijn wij niet verantwoordelijk. We praten daarover met de gemeente en andere betrokkenen.''

Ook de parkeergarage onder het Museumplein heeft last van lekkages. Het plein is in augustus heropend na een grote restauratie.