Internationale beurzen

LONDEN

De beurzen in Europa waren vanmorgen positief gestemd, nadat een koersstijging op Wall Street de hoop weergaf dat de rente in de Verenigde Staten vanavond niet wordt verhoogd. In Londen ging de FTSE-index 0,4 procent omhoog tot 6077 punten. NatWest ging 3,6 procent omhoog op basis van geruchten over een tegenbod. Bank of Scotland bracht twee weken geleden al een bod uit op de bank.

FRANKFURT

In Frankfurt ging het aandeel DaimlerChrysler met 4 procent omhoog na geruchten dat het zijn hoofdkwartier verplaatst naar Detroit. Het aandeel trok de DAX-index mee, die rond het middaguur 1,3 procent hoger stond op 5289 punten.

PARIJS

Ook Parijs steeg fors, met een winst van 1 procent voor de CAC-index op 4650 punten. France Telecom steeg met 3,2 procent nadat bleek dat het Duitse RWE overweegt zijn mobiele telefoniedochter E-plus Mobilfunk aan het Franse concern te verkopen.

TOKIO

De effectenbeurs van Tokio is vanmorgen hoger gesloten. Het Nikkei-gemiddelde steeg met 20,44 punten (0,12 procent) tot 17.784,15.

Hongkong sloot de handel af met een winst van 0,96 procent. Singapore noteerde een winst van 1,19 procent. In Zuid-Korea daarentegen ging de beursindex 3,3 procent onderuit.

NEW YORK

Op Wall Street steeg het Dow Jones-gemiddelde met 128,23 punten (1,25 procent) tot 10.401,23 punten. Beleggers hadden hoop dat de Federal Reserve Board, het stelsel van centrale banken, de rente vandaag niet zal verhogen. Vooral de Amerikaanse telecomsector trok de aandacht. Het aandeel Sprint liep met een koerssprong van 5 procent vooruit op de overname door MCI Worldcom, die later werd bevestigd.