DaimlerChrysler mogelijk naar VS

Autoproducent DaimlerChrysler overweegt volgens het Duitse weekblad Stern zijn hoofdkantoor naar de Verenigde Staten te verplaatsen. Het grootste concern van Duitsland is met zijn hoofdkwartier nu nog in Stuttgart gevestigd.

Een woordvoerder van DaimlerChrysler noemde het bericht over de verhuizing `speculatie'. Volgens Stern zou de verhuizing mede een gevolg zijn van de relatief lage waardering van het aandeel van de autoproducent. Door naar de Verenigde Staten te verhuizen zou de waardering een extra impuls krijgen. In reactie op het nieuws uit het weekblad Stern steeg de koers van het aandeel met 4 procent.

Vooral Amerikaanse beleggers laten het aandeel DaimlerChrysler links liggen. Ondanks het Chrysler-bestanddeel – het Amerikaanse bedrijf kwam vorig jaar in Duitse handen – komt DaimlerChrysler nauwelijks voor in indices waar Amerikaanse beleggers zich op richten. Volgens het Stern-artikel zou het concern overwegen om een Europese basis in het Zwitserse Zürich te vestigen.