Claim van ex-verdachte BolsWessanen

Ex-verdachte A.V. in de voorkenniszaak BolsWessanen gaat in een civiele zaak een schadevergoeding eisen van zowel het Openbaar Ministerie als van advocaat-generaal J. van der Groen. Dat heeft zijn advocaat, H. Brink, gistermiddag bevestigd. De claim tegen Justitie is niet zo verbazingwekkend. Die tegen Van der Groen, die het Hoger Beroep in de geruchtmakendste voorkennisaffaire behandelde, des te meer.

Brink vindt dat de advocaat-generaal een maand geleden ver buiten zijn boekje is gegaan door V. te laten afvoeren. De Haarlemse textielhandelaar was door het OM opgeroepen om als getuige op te draven, nadat justitie medio augustus in zijn zaak van Hoger Beroep had afgezien. De ,,schimmige'' verklaringen vielen de advocaat-generaal echter zo tegen dat hij V. naar een cel liet afvoeren op verdenking van meineed. (ANP)