Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Raar zo'n koeloze zondag. Voor die beesten was een dagje binnen wel leuk, want het was kolereweer. De sporters moesten wel naar buiten. Ook de tropische Pakistaan van de hockeyclub HGC, die voor twee (!) wedstrijden is ingevlogen. Mensen zijn echt gek aan het worden. Hoorde nu ook dat diverse hockeyclubjes tijdens de winterstop drie weken gaan trainen op de Canarische Eilanden of Aruba. We hebben het over een dom potje hockey, een beetje zondagmiddagontspanning na een drukke werkweek. We hebben echt veel te veel geld in dit land en worden openlijk krankzinnig. We zien zelf al lang niet meer hoe raar we doen.

Zelf ben ik ook in de war. Ik heb namelijk kaartjes voor de wedstrijd Ajax-Hapoel Haifa en zoals u weet komt de laatste club uit Israel. Nou ben ik altijd gewend om `Joden, Joden' te zingen, maar dat wordt in dit geval wel erg ingewikkeld. En hoe leg ik het uit op de tribune? Ik vraag wel of ze een uurtje eerder komen.

Jaap Stam en Frank de Boer hebben afgezegd voor Nederland-Brazilië. Ik adviseer Rijkaard eens te oefenen met Rudge (Roda JC) en Roest (Fortuna Sittard). Waarom die twee? Dat zijn de enige twee spelers die dit seizoen nog niet bij het Nederlands elftal hebben meegedaan. Gun ze een kans.

In Nijmegen is zaterdagmiddag een scheidsrechter bij een voetbalwedstrijd voor gehandicapten mishandeld na het toekennen van een strafschop. Het persbericht vertelt niet of het om lichamelijk of geestelijk gehandicapten ging. Rolstoelvoetbal? Met de banden diep in de blubber. En ik denk dat het van de spelers ook een beetje de kift was. Een lopende scheids irriteert. Gelijke monnikken, gelijke kappen. Wij niet lopen? Jij niet lopen!

De wereld draait dol. Al gehoord van golfhooligans? De vrouw van Mark James, de captain van het Europese Golfteam in de Ryder Cup, is door Amerikaanse supporters bespuugd en Jerry Higginbotham, de Amerikaanse caddy van de Spanjaard Sergio Garcia, is wegens het dragen van de tas van de vijand in een kroeg in elkaar gebeukt. Verbaasd? Ik niet. Maar ik had een heerlijk weekend. Goed boek, krantje, open haard en af en toe een blik op Teletekst om te zien hoe hard er gelopen werd. Moest veel aan de koeien denken. We hadden het heerlijk!

    • Youp van ’t Hek