Oppositie Centraal-Afrika

De oppositiepartijen in de Centraalafrikaanse Republiek verwerpen de uitslag van de presidentsverkiezingen die zaterdag bekend werd gemaakt. Ze zeggen dat bij de verkiezingen op grote schaal is geknoeid en willen dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden. In afwachting daarvan riepen ze het volk gisteren op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. De verkiezingen zijn gewonnen door de man die sinds 1993 president is: Ange-Félix Patassé. Al in de eerste ronde kreeg hij meer dan de helft van de stemmen (51,63 procent). Als tweede eindigde André Kolingba (19,38 procent), de voormalige militaire leider van het land tussen 1981 en 1993. Waarnemers verklaarden dat onregelmatigheden die bij de verkiezingen hebben plaatsgevonden, geen doorslaggevend effect hadden op het resultaat.(Reuters, AP)