Einde beleggingsfonds LTCM in zicht

Het speculatieve beleggingsfonds Long-Term Capital Management (LTCM) houdt op te bestaan. Het fonds heeft volgens de president van de centrale bank in New York, William McDonough, zijn leningen bijna afbetaald, waarna voortzetting van de activiteiten niet meer noodzakelijk is.

Vorig jaar kwamen veertien banken in actie om LTCM van de ondergang te redden, nadat het Amerikaanse centralebankenstelsel (Fed) alarm had geslagen. Het fonds had als gevolg van risicovolle beleggingen verliezen geleden ter waarde van 4 miljard dollar. De verliezen kwamen aan het licht na de crises in Azië en Rusland. Door de gezamenlijke actie, die bestond uit acute kredietverlening van zo'n 3,5 miljard dollar, werd op het laatste moment een wereldwijde crisis op de financiële markten voorkomen. (Reuters)