Corus heeft Hoogovens bijna binnen

Beleggers in Hoogovens hebben massaal hun aandelen ingeruild voor stukken van de nieuwe onderneming Corus, de metaalgigant die is ontstaan uit een fusie tussen British Steel en Hoogovens. Maandag werd bekend dat 94,2 procent van de gewone Hoogovens-aandelen is aangemeld. Omdat Corus ook al preferente aandelen bezit, heeft het nieuwe bedrijf 95,4 procent van het staal- en aluminiumbedrijf in handen.

Met zo'n hoog percentage heeft Corus de wettelijke mogelijkheid om de overgebleven aandeelhouders `uit te roken'. Dat wil zeggen dat Corus de oude Hoogovens-notering van de beurs kan laten halen. Corus zal dat ook doen, aldus een woordvoerder.

Vanaf woensdag worden de aandelen Corus verhandeld op de beurs. Het is de bedoeling dat Corus de plaats van Hoogovens inneemt in de toonaangevende AEX-index. De Hoogovens-notering zal nog even blijven bestaan zolang de uitrookprocedure nog niet is afgerond. (ANP)