We zijn verslagen

Je hebt de vijfde colonne, de georganiseerde misdaad, kwaadaardige aliens en vanaf zondagavond ook de Babyboomers. Een generatie die geboren werd tussen 1945 en 1960 en volgens de oorlogsverklaring van de VPRO `alle belangrijke posities in de samenleving bezet. Uit niets blijkt dat ze van plan zijn deze macht op te geven. Ze zijn rijk, hoog opgeleid en met zo velen'. En wie beslist er straks over het uitbetalen van de exorbitante bedragen waarover de pensioenfondsen beschikken? Precies; de babyboomers.

Als kijker laat je je tijdens Voor altijd jong snel meeslepen door de prachtige beelden en interessante beschouwingen. Maar na een kwartier begint langzaam een onaangenaam gevoel aan je te knabbelen. De onzichtbare vijand heeft zonder dat wij het door hadden haar posities aan het front al ingenomen. Wij gewone kinderen van een andere generatie hebben ons laten verblinden door het uitblijven van de traditionele oorlogshandelingen. Zelfs onze racistische medeburgers hadden niks in de gaten want die gore babyboomers zijn niet te onderscheiden door fysieke kenmerken. De babyboomerkolonels hebben hun manschappen opgeroepen zich door middel van plastische chirurgie van steeds wisselende uiterlijke kenmerken te voorzien. Wij, de reeds verslagen vijand, kunnen niet meer zien wanneer iemand geboren is. Andere specifieke kenmerken heeft een babyboomer niet. Je kunt jarenlang getrouwd zijn met een babyboomer zonder dat je weet dat hij tot de vijand behoort. Misschien is die vriendelijke vrouw die altijd op jouw kinderen past wel één van die smerige babyboomers. Is jouw bloedeigen kind vergiftigd door de perverse denkbeelden van deze turbohufters. Ze krioelen door de straten, koken jouw eten en bepalen of jij dit wel te lezen krijgt. De minister van babyboomer-media-zaken houdt immers van een streng gereguleerde pers.

Is Voor altijd jong een laatste heldhaftige poging van het verzet om de massa op te zetten tegen de babyboomers? Of handelt de VPRO, traditioneel een broeinest van babyboomers, in opdracht van de wrede bezetter? Dan is de uitzending van zondag een subtiele waarschuwing aan de ten dode opgeschreven generaties die in het verkeerde jaar geboren zijn. Ik realiseer me plotseling dat mijn oudste broer ook tot de wrede onderdrukkers behoort. Hierbij hijs ik dus ook mijn persoonlijke witte vlag. Deze goorlappen zijn onverslaanbaar. De vraag die de VPRO in haar persbericht stelt, zegt genoeg: Wat zal er gebeuren wanneer 2,8 miljoen babyboomers zich organiseren slechts ter meerdere eer en glorie van zichzelf?

Ik geef me over.

DNW: Voor altijd jong, zondag, Ned.3, 20.40-21.30u.

    • Raoul Heertje