Selectie Radio

Spijkers met Koppen. Hans Bauer (George Baker) over het nieuwe succes van zijn oude hit Little Green Bag. Ron Zwerver over de teloorgang van het Nederlandse volleybal. En aandacht voor de vrees van kleine musea voor de invoering van het `museumkeurmerk'. Presentatie Dolf Jansen en Felix Meurders. Radio 2, 12.00-14.00u.

Langs de Lijn. Met het Grand Prix driebandentoernooi biljarten en de vierde wedstrijd in de playoffs honkbal tussen HCAW en Neptunes. Radio 1, 14.00-17.00u.

Het roze Rijk. Over de uitspraak van het Europese Hof dat het Britse leger ten onrechte homoseksuelen ontslaat. En een reportage over de Rotterdamse homoclub Apollo waar Antilliaanse en Marokkaanse jongeren regelmatig voor problemen zorgen. Radio 5, 18.02-18.45u.

Leidsekade Live! Met opnamen van een concert dat Tom Waits op 24 juli j.l. gaf in Florence. Verder gitaarpop van de Nederlandse band Daryll-Ann en stemmige songs van de Britse Tindersticks. Radio 3, 20.00-22.00u.

Volgspot Live. Rowwen Hèze speelt nummers uit hun theatervoorstelling Van America helemaal naar Amerika, over hun zoektocht vorig jaar in de Verenigde Staten naar de wortels van de texmex-muziek. Verder het cabaretduo Echte Mannen en muziek van het New Cool Initiative, de groep rond de Engelse saxofonist Benjamin Herman. Radio 2, 22.00-24.00u.

Easy Listening. Muziek van jazz-zangeres Cassandra Wilson met Elvis Costello, live opnamen van Piccola Orchestra Avion Travel en Napolitaanse liederen door Sophia Loren. Radio 1 & 2, 0.02-02.00u.