IOC beraadt zich op verhoor van Samaranch in VS

Het Internationaal Olympisch Comité zal de voor februari 2000 voorziene vergaderingen in Salt Lake City en Colorado Springs verplaatsen. Dit voornemen heeft te maken met het eventuele verhoor van voorzitter Juan Antonio Samaranch over mogelijke omkoping rond de toewijzing van de Centennial Olympic Games aan Atlanta (1996). Het uitvoerend comité van het IOC vergadert dit weekeinde in Athene.

De voorzitter van het IOC is opgeroepen om op 14 oktober te verschijnen voor het Amerikaanse Congres in Washington. Fred Upton, de voorzitter van de onderzoekscommissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, kondigde onlangs aan dat Samaranch zal worden gedagvaard als hij niet vrijwillig verschijnt. Het uitvoerend comité beraadt zich in Athene over de vraag of Samaranch moet gaan of niet. (SID)