Gehavend MVV verliest

Het ontbreken van zes basisspelers is MVV gisteravond lelijk opgebroken tegen Heerenveen. Hard werken met een half jeugdelftal tegen een zuinig spelend elftal was onvoldoende: 1-3. Heerenveen kreeg drie kansen en benutte ze alle drie.

MVV voetbalde voor 4800 toeschouwers in de Maastrichtse Geusselt met veel bezieling, maar was veel minder efficiënt. Vooral aanvaller Taiwo was slordig in de afronding. In de 35ste minuut schoot de Nigeriaan de bal tegen de paal, waarna Perez in de rebound met een bekeken tikje doelman Vonk verschalkte.

Nog voor rust zorgde Talan voor de gelijkmaker. Met twee fraaie treffers besliste Lurling het duel in de tweede helft. Invaller Pahlplatz van Heerenveen had al geel gekregen van arbiter Oskam, toen hij na een elleboogstoot in het gezicht van Perez aan een rode kaart ontsnapte.