Akzo Nobel sluit verffabriek in Sneek

Akzo Nobel sluit op termijn de verffabriek in Sneek. Het concern wil de productie overbrengen naar Groot-Ammers. Dat heeft Akzo Nobel gisteren bekendgemaakt.

De locatie in Sneek, midden in de stad, biedt volgens Akzo te weinig mogelijkheden tot uitbreiding. Een nieuwe fabriek op dezelfde plek kan ook niet. FNV Bondgenoten is tegen sluiting. Volgens de bond draait Sneek, met onder meer Flexaverf, als één van de beste in de divisie coatings. De bond zal alles in het werk stellen om het voornemen tegen te houden en om de werkgelegenheid van de 70 vaste en 20 tijdelijke werknemers te behouden.

Het zal overigens nog zeker drie jaar duren voordat Sneek ,,leeg'' is. Dat biedt volgens het concern ruim voldoende gelegenheid om met de betrokkenen oplossingen te zoeken ,,in de sfeer van overplaatsing of ander werk binnen of buiten'' Akzo Nobel. (ANP)