Rabo verliest kort geding beleggingsclub

De Rabobank heeft een kort geding over het debacle met de beleggingsclub D'n Anwas verloren. De bank moet de voormalig beleggingsadviseur van het filiaal in Doetinchem, A. Bazelmans, voorzien van adressen en telefoonnummers van twaalf getuigen en onder meer inzage verlenen in zijn personeelsdossier. Deze betrokkenen, onder wie de ontslagen directeur van Rabobank Doetinchem, kunnen een cruciale rol gaan spelen in het verdere verloop van het schandaal rondom D'n Anwas. In een bodemprocedure die Bazelmans gaat aanspannen, moeten zij onder ede verklaren wat er precies in Doetinchem mis is gegaan. Door risicovolle transacties verloren particulieren miljoenen guldens. Bazelmans eist een schadevergoeding van de Rabo omdat hij naar eigen zeggen onterecht de zwarte piet toegespeeld heeft gekregen. (ANP)