Ouders en oom opgepakt wegens ontucht zusjes

De politie in Twente heeft de ouders en een oom opgepakt van de twee zusjes, die worden verdacht van ontucht met een groot aantal leeftijdgenoten. Het aangehouden drietal wordt ervan verdacht de meisjes te hebben ,,aangezet tot ontuchtige handelingen''.

De zusjes, elf en dertien jaar, werden begin juni opgepakt op verdenking van ontucht met ten minste dertien kinderen, variërend in leeftijd van twee tot negen jaar. Inmiddels, aldus een woordvoerder van de politie in Enschede, is van ,,ruim 75 kinderen bekend dat bij hen ontuchtige handelingen zijn gepleegd''. ,,En we gaan ervan uit dat de komende weken nog meer aangiftes binnenkomen.''

Op basis van verklaringen van slachtoffers zijn nu ook de ouders (46 en 41 jaar, beiden woonachtig in Almelo) en een 39-jarige oom in Enschede opgepakt. Het drietal wordt ervan verdacht dat ze de zusjes ,,de gelegenheid hebben geboden de ontuchtige handelingen te verrichten''. In het belang van het onderzoek wil de politie niet meer zeggen dan dat dit in ieder geval betekent dat de drie hun woningen aan de twee zusjes ,,ter beschikking hebben gesteld''.

Het nieuws dat de meisjes zich aan ontucht overgaven en de daaropvolgende arrestatie in juni leidde in de Enschedese wijk Boswinkel – waar ze toen woonden – tot een golf van onrust. Helemaal toen bleek dat de eerste meldingen van ontucht al drie tot vier jaar eerder bij de politie waren binnengekomen. Tijdens hun verhoor lieten de zusjes weten dat ze bij ,,enkele tientallen'' kinderen stokjes in anus en vagina hebben gestoken.

Er werkt een team van vijftien man aan de zaak, dat zowel in Enschede als in omringende gemeenten als Oldenzaal onderzoek verricht. Slachtoffers en ouders zijn de afgelopen maanden door specialisten opgevangen. Het jongste meisje kan wegens haar leeftijd (nog geen twaalf jaar) niet strafrechtelijk worden vervolgd en verblijft in een tehuis. Haar oudere zusje zit in een jeugdhuis van bewaring.