Commissie gaat declaraties Peper onderzoeken

Een commissie uit de Rotterdamse gemeenteraad gaat de declaraties van het college van B en W over de afgelopen tien jaar onderzoeken. Met het onderzoek hoopt de raad, die daartoe gisteren besloot, een eind te maken aan de al jaren bestaande geruchten over gesjoemel met declaraties en gemeentelijke faciliteiten in de periode dat Bram Peper burgemeester was. Een voormalig medewerkster van het stadhuis uitte vorige week in Rotterdamse media beschuldigingen over wangedrag van Peper en diens naaste medewerkers. De burgemeester, die inmiddels minister van Binnenlandse Zaken is, zou onder meer in zijn woonplaats Wassenaar privé-feestjes hebben gegeven op kosten van het stadhuis. De vrouw, die als uitzendkracht drie maanden op het stadhuis werkte, heeft inmiddels formeel een klacht ingediend bij het bureau Integer Handelen van de gemeente. Dat moet nog beslissen of het de klacht behandelt.