VU wil met garage staf behouden

Patiënten of bezoekers die per auto naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam komen, kunnen vanaf 1 november niet meer terecht in de parkeergarage. De parkeerplaatsen zijn vanaf die datum alleen nog beschikbaar voor het eigen personeel. Alleen voor ernstig zieke patiënten of bezoekers met een parkeerontheffing maakt het ziekenhuis een uitzondering.

De directie heeft deze ,,vervelende maatregel'' genomen, omdat per 1 november betaald parkeren wordt ingevoerd in de omgeving van het ziekenhuis, zegt een woordvoerder. Een parkeerplaats zal drie gulden per uur kosten, een plek voor een hele dag vijfentwintig. ,,Dat heeft onder het personeel voor grote onrust gezorgd.''

Ziekenhuispersoneel kan voor 35 gulden per maand een abonnement kopen voor de garage. Zeker van een plek zijn ze niet. De garage heeft 300 plaatsen, en er zijn 4.000 personeelsleden. Volgens de woordvoerder van het VU-ziekenhuis is met het Gemeentevervoerbedrijf afgesproken dat bus 23 vanaf het station vaker naar de VU gaat rijden.