Olieprijs in New York stijgt even boven 25 dollar

De olieprijzen zijn gisteren zowel in New York als in Londen verder gestegen na berichten dat de Amerikaanse olievoorraden de afgelopen week flink zijn gedaald. Op de Newyorkse termijnmarkt kwam de prijs voor Amerikaanse olie (West Texas Intermediate) zelfs even boven de 25 dollar. In Londen steeg de notering van Noordzee-olie Brent even tot 24,15 tegen een slotnotering van 23,76 op dinsdag.

Het Amerikaanse ministerie van Energie maakte gisteren bekend dat de toch al lage olievoorraden in de VS vorige week met 4,3 miljoen vaten zijn gedaald. Die teruggang is nog aanzienlijk groter dan de daling met 3,7 miljoen vaten die het American Petroleum Institute enkele dagen geleden bekend had gemaakt. Sinds het begin van dit jaar zijn de olieprijzen meer dan verdubbeld, vooral als gevolg van de productiebeperking die de OPEC. (AP, AFP)