Medewerkers VN gearresteerd door Servische politie

De drie VN-medewerkers die in Kosovo sinds maandag werden vermist, blijken door de Servische politie te zijn gearresteerd. De drie, een Australiër, een Portugees en een Servische tolk, werden gisteren vrijgelaten en zijn op de VN-basis in Kosovska Mitrovica teruggekeerd. Bij de vredesmacht KFOR heeft de aanhouding van de drie tot alarm geleid, omdat werd uitgesloten dat ze de grens tussen Kosovo en Servië hebben overschreden en de arrestaties dus op het grondgebied van Kosovo moesten hebben plaatsgevonden. Dat zou hebben betekend dat de Servische politie, in strijd met het akkoord van juni, op grond waarvan ze Kosovo ontruimde, de grens zou zijn overgestoken. Inmiddels is gebleken dat de drie wel degelijk per ongeluk Servië zijn binnengereden. (Reuters)