Loterij gewonnen: 98 miljoen

Een nog onbekende gelukkige uit het stadje Montopoli Sabina, heeft gisteravond de jackpot van de Italiaanse superlotto gewonnen, een bedrag van 86 miljard lire, ongeveer 98 miljoen gulden. Het is de hoogste prijs die ooit is uitgekeerd in een loterij in Europa. Vlak nadat de winnende cijfers waren bekendgemaakt, was het feest in Montopoli Sabina, ongeveer honderd kilometer ten noorden van Rome. Er waren al veel mensen op straat omdat het feest werd gevierd van de patroon, aartsengel Michael. De winnaar had een cijfercombinatiespel van ongeveer viereneenhalve gulden gespeeld. De dorpelingen verwachten dat zij kunnen delen in de rijkdom van de winnaar. Het is mogelijk de laatste keer dat zo'n groot bedrag wordt uitgekeerd, want de Italiaanse minister van Financiën heeft vorige week besloten de jackpot minder sterk te laten stijgen.