INTERNET

www.lancs.ac.uk/post grad/tono/lexico_ link.html Onmisbare site voor de professionale woordenboekmakers en de liefhebbers van woordenboeken, volkomen terecht Useful WWW pages on Lexicography geheten.

www.facstaff.bucknell.

edu/rbeard/diction.

html Pagina met een gigantische lijst links naar woordenboeken, ook Nederlandstalige.

www.onelook.com/ In één keer door 578 woordenboeken zoeken. Kijk ook naar www.facstaff.bucknell.edu/rbeard/diction.html waar men door duizend woordenboeken kan zoeken in ruim tweehonderd talen.

www.onzetaal.nl/ De webpagina van het tijdschrift Onze Taal. Onder de K van Koppelingen staat een rubriek `Woordenboeken', die een lange lijst van links naar Nederlandstalige woordenboeken en woordenlijsten op Internet bevat.

www.writersblock.net/

index2.html Interactief woordenboek, getiteld Het Woordenboek van de jaren negentig. Een succesvol initiatief van het maandelijks verschijnende elektronische tijdschrift Writers Block Magazine.

www.mato.demon.nl/ De startpagina Starting Point. Via `Index' en `Dictionaries' is te zoeken in negen grote woordenboeken, waaronder de Webster en (het woordenboek van) de Encyclopaedia Britannica.

www.dictionaries.trav

lang.com Een groot aantal gratis vertaalwoordenboeken bij Travlangs's Translating Dictionaries.

www.unimaas.nl/

~xhschotel/Taalophet

WWW/ Site van Henk Schotel (Universiteit van Maastricht). Onder de knop `Instituten' staat een lijst met links naar de belangrijkste instituten die zich bezighouden met het maken van woordenboeken.