IJsselwerf naar IHC Caland

De scheepswerf Van der Giessen de Noord, onderdeel van het maritiem concern IHC Caland, wordt de nieuwe eigenaar van de IJsselwerf in Capelle a/d IJssel. Van der Giessen zal de nieuwe aanwinst nog twee tot drie jaar op de huidige plek exploiteren, waarna alles naar Krimpen a/d IJssel wordt verplaatst. De IJsselwerf, onderdeel van YVC Holding, vroeg op 4 juni surséance van betaling aan. Het bedrijf raakte in problemen omdat de eigenaren er niet slaagden nieuwe orders binnen te halen. Van de tweehonderd werknemers neemt Van der Giessen er 150 over. Voor de vijftig overige medewerkers wordt een plek gezocht binnen YVC Holding, het moederbedrijf van de IJsselwerf.

De onderhandelingen liepen vorige week nog vast op de huurprijs die Van der Giessen voor het gebruik van het IJsselwerf-terrein moest betalen. De taxateur bepaalde de prijs op 2,2 miljoen gulden, veel te veel volgens de directie van Van der Giessen de Noord. ,,Voor een Fiat Panda ga ik niet de prijs van een Rolls Royce betalen'', stelde directeur Brink. De huurprijs is nu lager uitgekomen. (ANP)