Borussia houdt moeizaam stand bij Rosenborg

Rosenborg blijft verbazen in groep C van de Champions League. In Trondheim behaalde de Noorse kampioen gisteravond wederom een zwaarbevochten gelijkspel tegen een rijkere club uit West-Europa. Na de 2-2 tegen Feyenoord werd het 2-2 tegen Borussia Dortmund. De Duitse club blijft met Rosenborg lijstaanvoerder met vijf punten uit drie duels. Feyenoord heeft drie punten.

Rosenborg had tegen Borussia een groot veldoverwicht en de thuisclub creëerde de meeste kansen. Binnen tien minuten kreeg het elftal van trainer Eggen drie goede mogelijkheden op een openingstreffer. Na de missers van Bragstad, Carew en Jakobsen (die de lat trof) scoorde Borussia uit de eerste de beste tegenaanval. Barbarez schoot de bal in de korte hoek.

Voor Rosenborg misten Bergdolmo en Strand daarna ieder een grote kans. Geheel in strijd met de veldverhoudingen scoorde Kohler bij de tweede counter van Borussia op aangeven van Evanilson. Tien minuten voor rust verkleinde Sörensen met een kopbal de achterstand. In de tweede helft maakte de Noorse uitblinker Carew de verdiende gelijkmaker. Hij had eerder al tegen de kruising van paal en lat geschoten. In de resterende speeltijd koesterden de Duitsers het gelijkspel, in de wetenschap dat zij nog twee thuisduels spelen.

In groep A van de Champions League behaalde Lazio Roma een 4-0 zege op Maribor. De kampioen van Slovenië hield tot de rust stand tegen de nummer twee van Italië. In de tweede helft bracht Lazio het kwaliteitsverschil tot uiting. De Chileen Salas scoorde twee keer voor de thuisclub. Bayer Leverkusen verspeelde de gedeelde koppositie in groep A. De Duitse club kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Kiev. Bayer heeft twee punten minder dan Lazio.

In groep B leed het Italiaanse Fiorentina duur puntenverlies bij het Zweedse AIK Solna (0-0). Fiorentina heeft nu drie punten minder dan Arsenal en vijf punten minder dan Barcelona. In groep D behaalde Manchester United een zwaarbevochten zege op Olympique Marseille. Scholes maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Croatia Zagreb blijft kansrijk voor een plaats in de tweede ronde na de 3-0 zege op Sturm Graz.