Bonden schorten overleg met NS op

FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en de spoorbond FSV hebben voorlopig verder overleg opgeschort met de Nederlandse Spoorwegen over `Bestemming Klant', de beoogde nieuwe werkwijze voor de reizigerspoot van de NS. Binnen de NS is onenigheid ontstaan over de plannen, waardoor marketing-directeur M. van Eeghen opstapte. Bestuursvoorzitter R. den Besten heeft onlangs de ouderenbonden toegezegd dat de loketten vooralsnog open blijven. Daarmee doorkruist hij volgens de vakbonden bestaande afspraken.

NS Reizigers wordt vandaag in een brief van het voornemen van de bonden op de hoogte gesteld. Het besluit om verder overleg op te schorten heeft de steun van de ondernemingsraad van NS Reizigers. De bonden wijzen de leiding van de NS er nu op dat over Bestemming Klant al een basisakkoord op tafel ligt, waarmee de achterban deze zomer pas na lang aarzelen instemde. Bijstelling van dat akkoord zien de bonden dan ook absoluut niet zitten. ,,Dat is niet te verkopen aan de leden'', stelt bestuurder L. Vlek van FNV Bondgenoten. ,,Bovendien heeft de NS zelf altijd aangegeven dat Bestemming Klant één geheel is, waaruit geen puzzelstukjes kunnen worden gehaald.'' (ANP)