Bladen

Men's Health

Het aardige van Men's Health is dat dit blad zo vol is. Vol met feiten en feitjes zoals: `Vitamine C en E beschermen tegen de negatieve invloed van mannelijke hormonen', of een vrouw `ruikt of een man haar van gezond nageslacht kan voorzien') Er staan testen in: hoe sterk ben je? Adviezen hoe je alle jaargetijden goed te kleden en er staan gewone en ongewone dingetjes in: van horloges tot de `powerball' en de `spurter'. Verder oefeningen om je kracht te vergroten entips om beter te zoenen: ja, er staat eigenlijk niets in dit blad dat je niet zou willen hebben of kunnen, als man dus.

*Men's Health, ƒ8,95

Elle eten

Het najaarsnummer staat in het teken van `aardse smaken'. Grafisch ontwerpster Cinne Worthington wil een zondagse vriendenbrunch in haar Brusselse atelier tot kunstvorm verheffen. Zij geeft tips voor snelle gerechten met wild, zoals een ravioli met eendenborst of een tortilla met hazenrug. Chef-kok Mandy de Jong van de Mariënwaard in Amersfoort verklapt het geheim van - alweer - snelle toetjes. Het aardse komt het duidelijkst tot uiting in het hoofdstuk over paddestoelen. Dit jaar biedt de markt bijzondere soorten: portobello, anijszwammen en shimeji. Achterin 24 kaarten met verleidelijk ogende recepten.

*Elle eten, ƒ6

Weekend Knack

Modespecial van een Belgisch tijdschrift, 420 pagina's dik. De gerenommeerde Belgische mode-ontwerpster Ann Demeulmeester vertelt over haar loopbaan. Een jury van Knack bekeek de creaties van enkele tientallen vooraanstaande ontwerpers en noemt de plussen en minnen. Volgens Peter De Potter is de nieuwste trend `terug naar de tienertijd'. Hij signaleert dertigers die zich uitdossen als tienermeisjes en 50-jarige managers in de skate-broek van zoonlief. Op zoek naar de eeuwige jeugd. Gevolgd door een artikel over de populariteit van 40-plussers op de catwalk en in reclame. De directeur van het Fashion Intitute Arnhem vertelt over `het Hollandse fenomeen', de explosie van jonge Nederlandse mode-ontwerpers die internationaal furore maken. En natuurlijk heel veel nieuwe mode.

*Weekend Knack, ƒ8,95

NeXt!

Hoe zou dat zijn, werken in een kantoor met gigantische rozen op het behang en een piano onder handbereik? NeXt!, de opvolger van het zakenblad FEM, neemt deze maand de werkplek onder de loep. Zo heeft het Finse schoonmaakbedrijf SOL Palvelut Oy in Helsinki een soort Sesamstraat-decor en hangen bij Projectmanagementbureau Amsterdam oude familiefoto's van de collegae aan de muur. Verder de werkplek als tweede huis. Ook een profiel van de moderne manager: rots in de branding, iemand die zichzelf wegcijfert, die oog heeft voor de emotionele behoeften van de collegae, integer en beschikkende over bovenmatige communicatieve eigenschappen. ,,Als Cor Boonstra tijdens een persconferentie in huilen zou uitbarsten, zou hem dat niet in dank worden afgenomen.'' Modern hoor.

*NeXt! ƒ12,50

Elle

De Nederlandse Elle bestaat 10 jaar en viert dat met een extra dik nummer. Er staat een reportage in over de wensgeneratie die alles bezit, maar er continue aan wordt herinnerd wat zij nog niet heeft bereikt. Gelukkig ligt het ideale gezin binnen handbereik na een stoomcursus opvoeden, beste tip: relativeer. Vijf vriendinnen van begin dertig vertellen over hun voornemens van tien jaar geleden en wat ervan terechtgekomen is. De jarige Elle verloot voor 100.000 gulden aan mode, meubels en design onder haar lezers en besluit met een `Hemels vijfgangenmenu'.

*Elle, ƒ9,95

Quote

Denkt u kans te maken op een topbaan? De Quote carrièretest is onverbiddelijk, u bent een topper of een loser. De daghandelaren worden wel de surfers van de beurs genoemd, wie wil beginnen heeft een startkapitaal van 80.000 gulden nodig. Het superjacht is volgens Reinoud Sluiters het ultieme statussymbool. Drijvende paleizen voor filmsterren en rijke zakenlieden, variërend in prijs van 3 tot 160 miljoen gulden.

*Quote, ƒ9,95

Objekt

Kwartaalblad voor zoals zij dat zelf zeggen `wonen in stijl'. Een tijdschrift over wonen, architectuur en kunst dat `kwaliteit' als uitgangspunt heeft. Ditmaal een reportage over `Brief Garden' het huis dat de aide de camp van Britse gouverneurs en begenadigd ontwerper en landschapsarchitect Bevis Bawa in de jaren dertig bouwde op het toenmalige Ceylon. Ingetogen interieurontwerpen van de Belgische binnenhuisarchitect Nick Top van bureau Top Mouton. Geraffineerde combinatie van eenvoud en luxe in de safarilodgets in de Afrikaanse wildernis. Een fotoreportage van van de Nederlandse zeezeiler Hans Eekhof die vertelt over zijn zeilverslaving en de architect Wim Quist legt uit waarom hij kiest voor kloeke en ingetogen gebouwen.

*Objekt ƒ21,50

Informatie voor deze rubriek kunt u sturen naar Agenda NRC Handelsblad,

Postbus 8987,

3009 TH Rotterdam, of e-mailen naar: agenda@nrc.nl