Voetbalmakelaar Gerards verdacht van malversaties

Het openbaar ministerie in Zutphen verdenkt voetbalmakelaar Peter Gerards van valsheid in geschrifte. De ex-werknemer van de voetbalvakbond VVCS zou geknoeid hebben met de datum van een bankafschrift. Het OM zegt over vier tot zes weken het gerechtelijk vooronderzoek tegen Gerards af te sluiten en beraadt zich dan op nadere stappen.

Gerards ontving in 1996 117.500 gulden voor adviezen aan Vitesse. Hij mocht volgens zijn arbeidsovereenkomst echter geen geld van clubs aannemen. Gerards beweert zelf dat hij het bedrag in 1997 kreeg, nadat hij bij de VVCS was ontslagen. De spelersvakbond stuurde Gerards en collega Sigi Lens op 31 januari 1997 weg, omdat er sterke vermoedens bestonden dat zij zich persoonlijk hadden verrijkt aan transfers en advieswerk. De zaak in Zutphen kan die lezing bevestigen.

Het OM stuitte tijdens het onderzoek ook op betalingen van sponsor Adidas, de Italiaanse club AC Milan en de Nederlandse clubs NAC, AZ en Roda JC aan Gerards en Lens. Volgens een woordvoerder van het OM gaat het echter niet om strafbare feiten. (ANP)