Selectie Radio

De Avonden. Na een kort verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met de Amerikaanse schrijver Michael Allin, over zijn boek Zarafa (giraf). Het ware verhaal van de reis in 1827 van een giraffe van Egypte naar de Jardin des Plantes in Parijs. Tegen half twaalf de Amerikaanse zanger/gitarist Joe Pernice. Radio 5, 22.02-24.00u.

Andersdenkenden. Te gast zijn de burgemeester van Groningen Jacques Wallage en presentatrice Mieke van der Wey. Beiden praten over de levensbeschouwing van hun jeugd en in hoeverre die hun huidige leven beïnvloedt. Radio 5, 21.02-21.22u.

Pittig Gesprek. Interview met Geert Mak over zijn nieuwe boek De Eeuw van mijn Vader. De auteur van Hoe God verdween uit Jorwerd schreef een biografie van Nederland in de twintigste eeuw met als rode draad de reacties binnen zijn eigen familie op gebeurtenissen in Nederland en de wereld. Morgen, Radio 1, 09.04-10.00u.