Schelden deert Mols weinig

Michael Mols zorgde gisteravond voor de meeste opwinding in het stadion van PSV. De aanvaller van Glasgow Rangers werd bij elk balcontact hartstochtelijk aangemoedigd door dertienhonderd Schotse supporters en driehonderd Utrechtse supporters. De bijna dertigduizend Brabantse supporters maakten hem uit voor `kankerjood' en `kankerchinees'. Mols is van Surinaams-Chinese afkomst. ,,Ik heb het wel gehoord, maar het deed me niks'', reageerde hij na afloop.

Mols was vlak voor tijd de aangever van het enige doelpunt. Hij worstelde zich met handen en voeten langs een paar verdedigers en schoot een klutsbal naar de vrijstaande Albertz. Het voorbereidende werk was de bekroning op een verdienstelijke prestatie.

Mols miste in de eerste helft een grote kans toen hij in vrije positie naast het doel van PSV schoot. ,,Ik dacht dat ik geen tijd had'', erkende hij zijn gehaaste optreden. In de tweede helft leverde hij vinnige duels met Heintze en Nikiforov. ,,Ik ben mentaal sterker geworden in Schotland'', verklaarde hij zijn toegenomen felheid.

Toch was Mols na afloop niet tevreden over zijn spel. Hij leed te veel balverlies. De zelfkritiek is kenmerkend voor zijn bescheiden karakter. Hij speelde de afgelopen drie jaar onder zijn niveau bij FC Utrecht. Volgens zijn trainer Advocaat heeft hij in de Galgenwaard te weinig vooruitgang geboekt en komt hij op de training nog kracht en handelingssnelheid tekort. Mols heeft geen spijt van zijn verblijf in Utrecht, waar hij een ongekende populariteit genoot en nog steeds geniet. Zijn fanclub organiseert reizen voor de thuiswedstrijden van Glasgow Rangers.

Mols was er gisteren niet van op de hoogte dat bondscoach Rijkaard op de tribune zat. Na zijn afzegging voor een oefentrip naar Brazilië wachtte Mols tevergeefs op een nieuwe uitnodiging voor het Nederlands elftal. Mols rekent stilletjes op een telefoontje van de bondscoach, maar de speler kent zijn beperkingen. ,,Fysiek wordt er nog meer van me verwacht'', sprak de kleine aanvaller met gevoel voor realiteitszin.